Program


Program 10. Međunardnog fotosajma

[arrow-list]
[li]10:30 – 12:00 Osvjetljenje modela sa kontinuiranom rasvjetom – predavač Goran Matošević iz Algebre.[/li]
[li]12:15 – 12:45 Photoshop Lightroom – predavač Dejan Rogan iz HSM informatike pokazati će kako najbrže organizirati fotografije u biblioteci, korigirati distorzije leće i perspektive, kreirati video zapise od postojećih fotografija, pripremiti albume slika za tisak te dijeliti fotografije iz biblioteke na socijalnim mrežama.[/li]
[li]13:00 – 14:00 Crno-bijela monochromatska fotografija, dugogodišnji predavač Mladen Biščan iz Fotokluba Zagi-foto, predstavit će vam čarolije i probleme s crno-bijelom fotografijom.[/li]
[li]14:15 – 15:45 Radionica Mare Milin: Minimalna fotografija – kako snimiti nešto snažno u estetskom, vizualnom i umjetničkom smislu s minimumom svega što sačinjava photo shoot?

Najveće fotografije snimane su na osnovu emocije i doživljaja nečega što produkcijski često nije bilo zahtjevno, trenutak u vremenu, zatočen u fotografu, koji ga kroz filter svog doživljaja, oka i smisla za lijepo, pretvara u kvalitetnu fotografiju.

Donesite: camere obscure, lomo aparate, digitalce, telefone, polaroide, panoramce… štogod želite i s čim god se dobro osjećate.

Dođite s: pozitivnom energijom, dobrom voljom, slobodom duha.

Dobrodošli: artisti, eksperimentatori, pustolovi, intuitivci, kršitelji krutih pravila, maštači, oni koji sanjaju, lete, ili pak oni koji žele naučiti kako ne robovati tehnikalijama i opremi, jer strahopoštovanje trebate imati prema stvarno velikoj fotografiji, a ne prema predmetima s pomoću kojih je snimljena. Nije važno kad i kako ste se počeli baviti fotografijom i na kojem ste stupnju profesionalizma.

Dobna granica: ne postoji[/li]
[li][/li]
[/arrow-list]

Uskoro više detalja